Subscribe to our mailing list

* indicates required

Milyen legyen az uj otthonunk?

Milyen legyen az uj otthonunk?

A jó hír, hogy megtetted az első lépést. Eldöntötted, hogy változtatszt a meglévőn. De mégis milyen legyen az új? Az otthonunk megváltoztatása kicsit a tetováláshoz hasonló. Ha egyszer megvan csak nehezen tüntethető el.

Amikor elkezdünk tervezni, ötletkönyvünk telis tele lesz drága megoldásokkal és kikeverhetetlen színekkel, de ideje leszűkíteni ezt a listát és rendszert vinni a felújítási projektbe.

Kezdjük azzal hogy, milyen stílusút szertnénk? Ez lehet bármi a tradícionálistól kezdve a modernig, de keverhetjük is és az eklektikus eredmény győzi majd meg a szemünket.

Szóval ha kiválasztottuk a stílust, jöhet a pénz. Mennyi is van a malacban? A kettő ötvözete adja majd ki hogy szakemberhez fordulunk-e vagy magunk foguk a stafétát. Higgyjük el egyik sem egyszerű. 

De mielőtt bármit is tennénk vegyük végig a következő lépéseket. Segíteni fog.

Álljunk meg és nézzünk körbe: Nézzük kritikus szemmel. Mit is szeretnünk otthonunkban. Elégedettek vagyunk-e a falon lévő festéssel és annak színével? Nem zavarja-e szemünket egyik bútor sem? Mi jellemzi lakásunkat? Komfort vagy stílus?

Ha ez megvan tartsunk ezt kiinduló pontnak. A projekt során akadályok tömkelege fog elénk gördűlni, de mindig térjünk vissza a korábban megadott válaszokhoz, hiszen még a költségvetésünk tudta nélkül saját ízlésünkre hagyatkozva döntöttük el mit is szeretünk és mit nem az otthonunkban.

Második lépésként írjunk kívánság listát. Soroljuk fel mit is képzelnénk egy álomlakásba. Figyelem itt ne mikroökonomiai döntést erőltessük! Felejtsük el az ár/hasznosságot.

Harmadik lépésként következik a gyűjtőmunka. Ne legyünk restek! Gyűjtsünk képeket arról amit szeretünk és higgyük el a puzzle végül összeáll.

Negyedik lépés, kérjük ki a barátaink véleményét. Végülis Őket fogjuk vendégül látni.

Sok sikert a felújításhoz!

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »