Subscribe to our mailing list

* indicates required

Kerti növények az egyedi bejárat kialakításához

Kerti növények az egyedi bejárat kialakításához

Ahhoz, hogy a munkából hazatérve már házunk bejáratát megpillantva úgy érezhessük, végre otthon vagyunk, gondoskodnunk kell az előkert esztétikus kialakításáról. Azonban, ha a bejárat elé egy mini virágoskertet telepítünk, nem mindegy, milyen növényeket választunk. Hiszen hiába szép az adott virág, ha vonzza a rovarokat; legyeket, darazsakat, méheket, így ugyanis a zavaró zümmögés és a csípésveszély miatt nem élvezhetjük kertünk nyugalmát.

„Rovarbarát” növények: Az aranyvessző például a szúródarazsakat, a kerti hajnalka a zengőlegyeket, a borostyán a fürkészlegyeket és a darazsakat vonzza, a törökszegfű pedig a méhek kedvelt virága; így ezeket lehetőleg ne ültessük az előkertbe. Válasszunk helyettük inkább muskátlit, levendulát vagy magnóliát.

A rovarok ellenségei: A muskátli levelének illata távol tartja a darazsakat és a szúnyogokat; a levendula pedig az utóbbiak mellett elűzi a molyokat, a tetveket és más rovarokat is, ráadásul illóolaja nyugtató hatású. Ha magnóliát ültetünk, nem kell aggódnunk a méhek miatt, ugyanis a növény megjelenésekor – a tudósok 17 millió éves fosszíliát is találtak – ezek a rovarok még nem léteztek, így a növényt különböző bogarak porozzák be. 

 

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »