Subscribe to our mailing list

* indicates required

Ötletek bababarát konyhákhoz

Ötletek bababarát konyhákhoz

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor, amikor mászni kezd. Erre az időszakra készülve a lakás helyiségeit úgy kell berendeznünk, hogy az egyes elemek elhelyezése ne veszélyeztethesse a kicsi testi épségét, illetve ő se tehessen kárt a berendezésben. Ennek az elvnek a konyhában is érvényesülnie kell.

A felületek legyenek könnyen takaríthatóak: A legfontosabb, hogy a felületek könnyen takaríthatóak legyenek, hiszen valószínűleg minden igyekezetünk ellenére sem tudjuk megakadályozni, hogy a gyerek időnként leverjen egy üveg paradicsompürét, vagy kiszakítsa a liszteszacskót. Azért, hogy főzés közben is szemmel tarthassuk a szobában játszó csemetéket, érdemes a nyitott, amerikai konyhás megoldást választanunk.

A törékeny tárgyakat távolítsuk el a gyermek látóköréből: Ha nincs szükségünk két sor konyhaszekrényre, csak felsőt építtessünk be. De ha ez kevés, az alsóba ne tegyünk törékeny tárgyakat vagy eszközöket: a tartós élelmiszerek, alapanyagok, kisgépek, tányérok és üvegpoharak a felsőbe kerüljenek, alulra csak törhetetlen fémedényeket vagy műanyag tálakat tegyünk. A szabadon maradt falfelületeket használjuk ki: díszítsük képekkel, de például egy iskolatábla felszerelése tökéletes megoldás míg mi főzünk, addig a kicsi kedvére firkálhat.

" 2 helység 1 légtér:" Az amerikai konyhás megoldás éppen megfelelő. Egy olyan konyha létrehozása ahonnan átlátjuk a nappalit remek megoldás kisbabás családoknak. 

Törekedjünk csúszásmentesíteni: A csúszásmentes padló nemcsak a kicsinek de nekünk is előnyös. Manapság már nem muszáj  felveretnünk az egész konyhát és uj burkolatot választanunk. Léteznek különböző típusú és színű szélragasztott jarólapfedők melyek nemcsak megujítják a konyhák külsejét de megvédik az apróságokat is a balesettől.

Kisméretű bútorok: Szerezz be egy két kisméretű bútort, hogy míg te a rakottkrumplival bíbelődsz, addig a kicsi is elfoglalja magát a pakolással. Ne feledjük, hogy a kisméretű bútornak sem kell felborítania a már kialakított stílust. 

 

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »