Subscribe to our mailing list

* indicates required

Konyhaszigetet akarok - mert ez a menő

Konyhaszigetet akarok - mert ez a menő

A mai téma, megint a konyha körül forog. Nem tudom hogy azért mert éhes vagyok, vagy mert számomra ez a MUST HAVE kategória. 

Ugye mind tudjuk miről beszélek? A konyhasziget sajnos elsősorban a nagy konyhák kiváltsága. Így két lehetőségünk van: vagy megszabadulunk a szomszédos helységektől és egy nagy konyhát hozunk létre ahol kedvünkre építhetünk konyhaszigetet, vagy felmérjük a piaci lehetőségeket és választunk egy “B” opciót.

Kezdjük az elsővel. Átalakítani a lakásunkat/házunkat és véglegesen menszüntetni a fürdőszobát talán nem a leghatékonyabb módszer, de hatásos.

Persze nem éppen a fürdőszoba megszüntetését javasolnám, mint inkább a kamra vagy a nappali egybenyitása lehet egy jó megoldás. Persze kamra esetében felmerűl a kérdés, mit is kezdjünk annyi konyhai kiegészítővel és tárolt étellel, ha a kamra megszüntetése mellett döntünk. Hiszitek vagy sem, a konyhasziget, megoldás erre a problémára is.   

Határtalan lehetőségünk van egy konyhasziget kialakításánál. Kiépíthetjük az egész alját zárt és nyitott szekrénynek,  átvihetjük az oldalfaról a főzőpultot vagy a mosogatót és királyi hellyel ajándékozhatjuk meg középen,( bár ne feledjük a királyi hely koronával is jár – így a plafonról  lelógó szagelszívót és vegyük számításba) így végül mindennek találunk majd helyet és kis szerencsével rendszert is vihetünk a konyhai káoszba. 

De nézzük mi a helyzet ha a “B” opció mellett döntünk. Elösszőr is kiemelném, ez a költséghatékonyabb és könnyebb megoldás, de sajnos itt is a bőség zavarával kell elösszőr megbírkoznunk.

Legyen, állandó vagy netán mégis mozgatni szeretnénk? Legyen nyitott vagy inkább mindent elrejtő zárt aljú? Legyen fa vagy az új kedvenc a fém? És persze hol vegyük meg? Vajon magunk áljunk neki? Hátulról kezdve úgy válaszolnék, hogy a felújítás és a DIY egy teljesen külön cikk így kedves olvasó lesz még mit olvasni.

Én személy szerint a fa pártján állok de fej-fej mellett mind a két megoldás jó döntés. Válasszunk a konyhák színe és stílusa alapján.

Töménytelen cég ajánl kissé túlméretezett zsúrkocsi jellegű konyhaszigetet így keresgetnünk sem kell sokat, hogy rátaláljunk a megfelelőre.

Ne feledd, Tallózz Nyerj Ötletet mielőtt belevágsz és így csak egyszer dolgozol! 

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »