Subscribe to our mailing list

* indicates required

Stílusvadász – 1. rész Rózsaszín Otthon

Stílusvadász – 1. rész  Rózsaszín Otthon

“Érzések és Érzelmek”

Fessük szobánkat Rózsaszínűre, hogy így vidám ünnepi hangulatot varázsoljunk otthonunknak!   Jó ötletnek hangzik? Többségünk gondolkodás nélkül vágná rá, hogy na még mit nem - magamat is beleértve. Eltekintve azoktól az egyénektől, akik eredendően nincsennek megbékélve a rózsaszín egyik árnyalatával sem, kis utánnajárást követően számos szakértő véleményével megegyezően, a következő megállapítást tehetem:

Azok hölgyek akik otthonukat a rózsaszín árnyalataival díszítik, - ide értve a fal színét is-  sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak. Ezt a pszichológiában a “rózsaszín hatásnak” nevezik.  A rózsaszín, elménkben gyarkran társul a romantikával és az örömteli gyerekkor emlékeivel, így befolyásolva hangulatunkat pozitív irányba. 

Persze mindenkinek megvan a saját kedvec színe, de megtalálni a megfelelő árnyalatot nem csupán annyit jelent, hogy felkapunk egy vödör festéket a boltban.  Szakértők úgy vélik a szoba színének kiválasztása közel olyan hagsúlyos feladat, mint maga az otthon kiválasztása.

Íme néhány példa, hogyan hatnak a színek az érzelmeinkre;

Zöld: Azok a színek melyek kevésbe vibrálóak, mint például a zsálya-zöld, pihentető hatással van hangulatunkra, hiszen míg a rózsaszín a tűzet a zöld a fát képviseli.

Ezzel szemben az élénk zafírkék enegergetizálásáról híres, így tökéletes például a fűrdőszobába. 

Elegáns kombináció még a fekete-rózsaszín, bár ezt inkább egy éjszakai bárban tudnám elképzelni mint saját otthonomban.  A szűrke és a enyhe rózsaszín árnyalatai az élén rózsaszínnel elegyíve minden kritikát meghaladóan tökéletes párosítás egy modern nappali kialakításához.

A rózsaszín és fehér: az Örök győztes! Kiválóan alkalmas a nappalit klasszikussá és mégis modern elegánsá tenni. Bármelynemű monotonítást elfeledhetünk, ha megfelelően párosítjuk össze színeinket. 

A feng shui hívők szerint, a rózsaszín megnyugtatja a szívet és lecsillapítja az enegiákat a szobában, ezért elsősorban a hálószoba vagy a fűrdőszoba adhat helyszínt a rózsaszín szín használatához.

De figyelem, ne vigyünk semmit túlzásba, mert ami már gombócból is sok az rózsaszínből is!

 

 

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »