Subscribe to our mailing list

* indicates required

Budapesti Loft Lakások – Nem a Rózsadomb mégis Luxus?

Budapesti Loft Lakások – Nem a Rózsadomb mégis Luxus?

Kezdjük az elején. Miért is olyan kecsegtető egy Loft lakás? Persze persze tisztában vagyok azzal, hogy erre mindenkinek más a válasza, de mégis vegyük sorra a legfontosabbakat.

Tágas terek, régi téglafalak, hatalmas üvegablakok várják az odalátogató szempárokat, de tegyük fel az első kérdést, miben is különbözik egy belvárosi nagypolgári lakás egy loftól. Itt nem a nyilvánvaló válaszra várok hanem, egy kicsit távolabról nézve a tulajdonságokat, szeretnék választ találni eme igencsak egyszerű kérdésre.

Hiszen ma már ugyanolyan külsejű rusztikus hatású design falmintázatot oly könnyen rakhatunk a falra, mint egy képet. A hatalmas ablakok a nagypolgári lakásokat is ugyanugy jellemzik mint magát a loft lakást. Akkor miért is?

   

A válasz egyszerű, a benne rejlő lehetőségektől, ahol határ a csillagos ég. És igen ez nem költői túlzás. Egy Loft lakás átlagban minimum 5 méter belmagasságot tudhat magának és mindezt elég jelentős alapterülettel megspékelve már már királyi környezetet biztosít az ottlakónak. És ha ez még nem elég a szerény indusztriális kivitelezés, mely szintén a loft névjegye, minden belsőépítész álma, így akár tényleg királyi lakosztályt is teremthetünk. 

 

De maradjunk most a földön és azt is szűkítve Budapesten. Leginkább a III, XIII és VI kerület rejteget magában Loft lakásokat. Sajnos az a puszta igazság hogy már nem igazán találhatunk felujításra váró Loftot, ugyhogy azt hiszem tiszta szívvel kijelenthetem, hogy kár is keresni.

Persze a már felfedezett és felujított luxus ingatlanok között is találhatunk még eladósorban lévőt, de ahhoz mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Szerény véleményem szerint még akkor is ha fura megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a Loft felé húz a szívünk, de a pénztárcánk ezt nem engedi tágítsunk a találati listán és adjuk hozzá a “belvárosi nagypolgári” lakásokat is. Meglepődünk, majd az eredményen.

 

Ami még érdekelhet Téged;

Bababarát Konyhák

Egy kisbaba érkezése a családba nagy kaland, azonban egyben nagy kihívás is. Már akkor is sok munkát ad, amíg az egész napot egy babaágyban tölti, hát még akkor..

Tovább olvasom »

Napelem PRO-CONT

A napkollektor a passzívházak elengedhetetlen eleme; azonban mivel a felszerelése komoly költségeket jelent, döntés előtt az előnyei mellett a hátrányaival is érdemes megismerkednünk.

Tovább olvasom »

Ötletek a Nyárhoz

Nyáron érdemes kerülni a sötét ruházatot, ugyanis az magába szívja a meleget, így még jobban izzadunk majd a kánikulában. Illetve, a világos színek jobban is..

Tovább olvasom »

Lakás Vásárlás

A költözés mindig nagy kaland, főképp, ha az első saját otthonunkról van szó. Azonban, mivel rengeteg pénzről – akár több tízmillió forintról – döntünk, fontos...

Tovább olvasom »